Publikoval: cal1fax | 8. septembra 2023

Hrčkuľák vycestoval do Trenčína na veteránske majstrovstvá. Vrátil sa s cenným kovom

V polovici júna sa v Trenčíne konali už tridsiate bedmintonové majstrovstvá Slovenska veteránov. Zákamenské levy reprezentoval Pavol Hrčkuľák, ktorý sa odtiaľ vrátil s bronzovou medailou.

Jubilejný 30. ročník Majstrovstiev SR veteránov v bedmintone zastrešil 17. 6. 2023 klub TJ CEVA Trenčín. Hralo sa na desiatich kurtoch športovej haly na Ostrove, kde si svoje sily zmeralo 112 hráčov (79 mužov a 33 žien) z 32 družstiev.

No a jedným z nich bol Zákamenský lev Pavol Hrčkuľák. Nastúpil v dvoch disciplínach, a síce dvojhry a štvorhry. Veteránska súťaž pritom rozlišuje aj vek účastníkov. Na Slovensku je veteránom hráč už od 35-ich rokov, no a ročník narodenia zaradil Hrčkuľáka medzi 40 a viac ročných (ďalšia kategória začína po dosiahnutí 45. roku života). Len pre zaujímavosť, „najstaršia“ kategória bola na turnaji 75+ a najstarší účastník tohtoročného turnaja sa narodil v roku 1943.

V dvojhre takmer semifinále

Do mužskej dvojhry nastúpilo desať hráčov. Hrčkuľák nastúpil do pavúka proti zástupcovi usporiadateľského družstva Branislavovi Hromníkovi. Ten síce vyhral prvý set 21:14, no Hrčkuľák mu v druhom sete dovolil len 13 bodov. O víťazovi sa rozhodlo až v treťom dejstve. V ňom sa viac darilo Hromníkovi, ktorý napokon zvíťazil 21:15.

Hrčkuľákovi tak tesne ušlo semifinále i medaila a dvojhry ukončil na 5.-8. mieste.

Štvorhrový úspech

Tesne mu ušla aj medaila vo štvorhrách, ale v tomto prípade nie hocijaká, ale rovno finálová. Pavúk v tejto kategórii tvorilo štrnásť párov. V prvom kole čakala Hrčkuľáka a jeho spoluhráča s ŠKB Koliba Bratislava Martina Blaška dvojica Štefan Ivan a Marek Stanislav (obaja ŠKB Bratislava). S nimi vyhrali už po dvoch setoch 21:12, 21:16, a tak postúpili do štvrťfinále.

V ňom si poradili s domácimi Tomášom Pilišom a Ivanom Piovarčim v pomere 21:10, 21:12. V tomto momente už bolo jasné, že Zákamenné bez medaily z Trenčína neodíde. Otázka len znela, akú farbu prinesený kov bude mať.

O tom rozhodlo semifinálové stretnutie s bratislavsko-žilinským párom Henrich Hönisch (Fénix) a Ondrej Milec (AC UNIZA). V prvom sete mali navrch Hönisch s Milecom, ktorý zakončili v pomere 21:16 vo svoj prospech. Druhý set však lepšie zvládli Hrčkuľák s Blaškom, vyhrali 21:18. V treťom sete sa hralo o každý košík a ani za stavu 20:20 nebolo jasné, ktorá dvojic postúpi do finále.

Šťastena sa napokon postavila na stranu Hönischom s Milecom, ktorí dokázali dvakrát za sebou vyhrať výmenu, čo ich posunulo do finále. V ňom, mimochodom, napokon prehrali s Branislavom Hromníkom a Petrom Švachom (CEVA, BK MI Trenčín).

Pavol Hrčkuľák tak do Zákamenného priniesol bronzovú medailu s majstrovstiev Slovenska. Kompletné výsledky si môžete pozrieť v tomto dokumente.


Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Kategórie